Jaarlijks beginnen vele duizenden mensen vanuit een ww-uitkering voor zichzelf. In 2012 waren het er ruim 12.000. Niemand je zo goed kan vertellen wat het is om vanuit een uitkering voor jezelf te beginnen als mensen die dat hebben gedaan. Daarom worden hier de komende tijd meerdere interviews geplaatst met ervaringsdeskundigen. De eerste interviews staan inmiddels online en zijn met Annemieke van den Berg van SaparoeaRené Springintveld en Jaap Kaai.

 

Annemieke van den Berg van Saparoea eigen bedrijf van ww naar zzpAnnemieke van den Berg van Saparoea startte in 2009 naast haar baan met creatief atelier Mooimiek.
In het interview van 10 vragen deelt zij haar ervaringen over haar eigen bedrijf, dat ze sinds 2012 naast een ww-uitkering opbouwt.

 

Rene Springintveld defRené Springintveld was pensioenadviseur voor het Midden- en Kleinbedrijf bij een tussenpersoon. Nadat daar iets ging wringen belandde hij in de WW. Van daaruit startte hij in 2010 met een zelfstandige adviespraktijk voor persoonlijke financiële planning.
Aan de hand van tien vragen deelt hij zijn ervaringen.

 

Jaap Kaai defJaap Kaai verloor door de crisis zijn baan bij een adviesbureau in de ruimtelijke ordening en begon in 2011 als zelfstandig adviseur in de detailhandel vanuit zijn bedrijf Emma Retail.
Zijn antwoorden op onze tien vragen kun je hier lezen.

 

 

 

Als wij elders op internet interessante interviews met zelfstandigen tegenkomen, kun je hieronder linkjes naar die interviews vinden. Weet jij dat ergens een interview met zo iemand staat, laat het ons weten en we plaatsen hier een link.

logo werkbladOp Werkbladmagazine.nl het digitale magazine voor werkzoekende van UWV, kun je interviews lezen met:

Martijn Bloksma (1984) die begin 2013 startte met Online marketingbureau Afrit 22

Sandra Hendricks (47) die in 2007 startte met haar eigen bedrijf gericht op het coachen en opleiden van mensen Manage2Move

Robert Geijp (1978) die in de zomer van 2010 startte met massagepraktijk Balance By Hands

Dakdekker Eddy Clements richtte in 2013 Clements Daktechniek op.