Mag ik wel klussen doen voor mijn voorlaatste werkgever?

Beste Karen,

Ik heb een vraag over de ex-werkgever. En wel, wie is precies je ex-werkgever? Ik heb met 2 werkcoaches gesproken en beiden zeggen iets anders.

Afgelopen jaar ben ik 2x mijn baan verloren door bezuinigingen. Omdat mijn laatste baan korter duurde dan 26 weken, is mijn WW van mijn 1 na-laatste baan herleven. Is mijn ex-werkgever alle werkgevers voor wie ik ooit gewerkt heb? Of is het mijn (echte) laatste werkgever/baan? Of is het de werkgever via wie ik WW krijg?

Ik weet niet of mijn vraag duidelijk is. Ik heb namelijk mogelijke opdrachten van mijn 1 na laatste werkgever voor wie ik 1,5 jaar geleden gewerkt heb en via wie ik WW krijg. Daarbij zijn de opdrachten hele ander werk dan waarvoor ik vroeger daar in dienst was. Ik was toen projectleider. En waar ze mij nu voor nodig zouden kunnen hebben, is om hen af en toe ondersteunen met praktische taken zoals flyers ontwerpen, mee denken of events organiseren. Dit is niet mijn vroegere werk.

Zou je mij misschien meer duidelijkheid kunnen geven of ik in deze situatie wel klusjes voor hen zou mogen uitvoeren?

Alvast bedankt,

Melinda

*****

 

Hallo Melinda,

Zo 1-2-3 heb ik geen antwoord voor je. Mijn vermoeden is dat ze over die mogelijkheid bij het UWV nog niet zo goed hebben nagedacht dat er een eenduidig antwoord is. Dit komt natuurlijk niet zo vaak voor en de huidige regels voor starten vanuit de WW bestaan nog geen jaar.

Kan me niet indenken dat het gaat om alle werkgevers voor wie je ooit hebt gewerkt. Mijn vermoeden is dat het alleen om je laatste werkgever gaat omdat deze regel is ingevoerd om te voorkomen dat werkgevers mensen ontslaan om ze vervolgens snel daarna lekker goedkoop weer als zelfstandige in te huren (onder voor die ex-werknemer veel slechtere arbeidsrechtelijke voorwaarden). Dat is in bepaalde branches nogal populair geworden en de overheid wil dat met deze regel tegengaan.

Een paar vragen om jouw situatie iets duidelijker te krijgen:

  1. Hoe lang heb je precies voor je laatste werkgever gewerkt en hoe lang geleden ben je daar weggegaan?
  2. Hoe lang is het geleden dat je bij die een na laatste werkgever bent weggegaan?
  3. Heb je enig idee welk deel (percentage ruwweg) van je omzet uit klusjes voor die oud-werkgever gaat komen? (maw, worden zij een grote klant?)
  4. Ben je al gestart of overweeg je het?
  5. En heb je een fulltime uitkering of is je WW-uitkering niet je enige inkomstenbron? (ik kom veel aspirant-ondernemers tegen met een gedeeltelijke WW-uitkering)

Als je de moeite wilt nemen mijn vragen te beantwoorden, kan ik je wellicht aan een antwoord op je vraag helpen.

*****

 

Hallo Karen,

Hartelijk dank voor je snelle reactie.

Ik ben nog niet begonnen, ik overweeg het omdat ik gemerkt heb dat er behoefte is o.a. van mijn oude werkgever. (genaamd B)

Maar om te bepalen of ik in die regeling val moet ik weten of dit een probleem zal zijn.

Ik heb bij mijn laatste werkgever (genaamd A) 4 maanden gewerkt – (dus geen 26 weken) daarom werd mijn WW van mijn 1 na laatste werkgever (B) herleefd. dat is geen fulltime WW – maar 16 uur in de week. Ik heb bij A voor het laatst een jaar geleden gewerkt (ik ben ondertussen zwanger geweest en bevallen waardoor ik geen andere werk kon vinden/krijgen). Bij B heb ik in totaal ong. 1 jaar gewerkt en dat was juni 2012 voor het laatst.

Ik ben nog alles aan het onderzoeken – ben nog in de startperiode van mijn idee, dus heb nog niet berekend of uitgepuzzeld hoeveel werk het zou zijn van B – maar omdat mijn idee voortkomt juist uit gesprekken over hun behoefte, neem ik aan dat zij een redelijke klant zullen zijn. Omdat ik nog niet de stap heb genomen en nog niet zover ben dat ik een duidelijk, goed geformuleerd product heb, heb ik ook nog niet bij mijn andere netwerk gepolst naar hun behoefte. Het is meer gezien de arbeidssituatie en wat er leeft in die branche wat mij de indruk geeft dat daar wel behoefte zou zijn in meerdere organisaties. dus voor nu is het alleen nog mijn inschatting.

Ik wil deze zaken en meer achterkomen in een onderzoeksperiode – maar dan is het zo dat er eerst moet bepaald worden of ik recht heb op een traject wegens dat ex-werkgever verhaal.

Is mijn situatie zo een beetje duidelijker?

*****

 

Hallo Melinda,

Bedankt dat je iets meer hebt gedeeld over je situatie.

Als jij anderhalf jaar geleden voor het laatst voor B hebt gewerkt, schat ik in dat klussen uitvoeren voor hen mag.

In een van mijn blogs staan onderaan de wijzigingen in de wetteksten. Daar staat ‘onmiddellijk voorafgaand aan je werkloosheid’. Mijn stagiaire heeft geen uitleg voor werkloosheid in de wettekst zelf kunnen vinden, maar je bent de vier maanden dat je weer een baan had niet werkloos geweest en dus ben je niet ‘onmiddellijk voorafgaand aan je werkloosheid’ bij B in dienst geweest.

Dat je niet lang genoeg bij A heb gewerkt om daar nieuwe WW-rechten op te bouwen doet daar volgens mij niets aan af. Dat betekent alleen maar dat je korter WW krijgt omdat je niet lang genoeg hebt gewerkt om weer de volledige termijn te krijgen. Jouw situatie heeft helemaal niets te maken met de reden van invoering van die nieuwe regel in de wet.

Mijn advies is overigens wel eerst uit te zoeken wat B je wil gaan betalen en of je inderdaad zelfstandige wilt worden voordat je de onderzoeksperiode aanvraagt. Tenzij je uitkering toch niet lang meer duurt of je al weet dat B je op korte termijn al wil inhuren. Zes weken zijn snel voorbij en meteen daarna wordt de 29% op je uitkering gekort.

Veel UWV-medewerkers denken graag met je mee over wat voor jou de optimale manier is om te starten vanuit de WW.

*****

 

Beste Karen,

Ontzettend bedankt voor je informatie, dit heb ik meegenomen in een gesprek met de UWV om te kijken of ze mijn traject accepteren.

Gelukkig had ik weer een andere coach die het met jou redeneringen eens was. Mijn situatie heeft idd niets te maken met waarvoor de regeling ontstaan is. Namelijk iemand ontslaan om diegene opnieuw aan te nemen.

Ik mag dus beginnen met mijn onderzoeksperiode. Daarin ga ik mijn ondernemingsplan beter afmaken, inventariseren welke andere organisaties interesse zouden hebben in mijn diensten, voorwaarden bepalen, met andere zzp’er spreken om ervaringen uit te wisselen, een website bouwen en alle tekst maken waarin ik goed, kort, krachtig en duidelijk uitleg wat ik bied.

Mijn WW eindigt idd snel (in mei) – dus het is zaak dat ik deze maanden goed gebruik om alles op poten te zetten.

Mijn vorige werkgever wil idd snel mij een opdracht geven – maar ik heb voor mezelf als doel gegeven om hele maand december te gebruiken om de voorbereidingen te treffen en dat ik dan officieel in januari start.

Daar ga ik dan! Spannend!

Nogmaals dank voor je informatie.

Comments are closed.