Voor jezelf beginnen vanuit de WW en de UWV-regels

vanwwnaarzzp logo 60pixHet UWV heeft de afgelopen jaren gezien dat eigen baas worden een prima manier kan zijn om weer aan de slag te gaan. Daarom is in 2006 een speciale startersregeling  in het leven geroepen, die per 1 januari 2013 is aangepast. Op de websites Werk.nl en UWV.nl staan de regels rondom voor jezelf beginnen vanuit de ww verdeeld over een aantal pagina’s. Sinds begin 2015 moet je als ww’er voordat je de oriëntatieperiode kunt aanvragen voortaan de online training Zelfstandig ondernemen met een ww-uitkering volgen. Deze informeert je in maximaal 90 minuten over de regels die gelden.

Heb je geen zin die training nu al te doen, in het kort komen de regels sinds 1 januari 2013 neer op het volgende:

De ‘Onderzoeksperiode’ (meestal 6 weken)

UWV van ww naar zzpAls je hebt besloten voor jezelf te willen beginnen, moet je contact opnemen voor een intakegesprek met je werkcoach bij UWV – of de aangewezen persoon als je (semi)ambtenaar bent/was.

Als je werkcoach er vertrouwen in heeft dat jij op termijn als ondernemer een inkomen kunt verdienen, regelt die dat je in aanmerking komt voor de zogeheten ‘Onderzoeksperiode‘. De richtlijn hiervoor is zes weken, maar er wordt soms vanaf geweken. Ook stuurt je werkcoach je meestal naar een voorlichtingsbijeenkomst waarin voornamelijk wordt verteld wat je rechten en plichten vanuit de WW zijn.

Tijdens die periode heb je geen sollicitatieplicht, maar onderzoek je je bedrijfsidee en stel je een ondernemingsplan op volgens UWV-richtlijnen. Voor informatie en advies verwijst UWV je naar de medewerkers van de Kamer van Koophandel.

 

De vernieuwde Startersregeling (26 weken) óf de Urenkortingsregeling

Na afronding van die onderzoeksperiode heb je drie opties.

Je besluit niet voor jezelf te beginnen

Je besluit dat je het toch niet ziet zitten of aandurft om ondernemer te worden en gaat weer solliciteren naar een baan.

Je kiest voor de Urenkortingsregeling

Je kunt zonder toestemming van het UWV voor jezelf beginnen volgens de oude ‘Urenkortingsregeling’. Dan ontvang je geen uitkering meer voor het aantal uren dat je aan je bedrijf besteedt en moet je blijven solliciteren voor de overige uren. Als je van plan bent erg parttime (met relatief weinig ondernemersuren per week) te starten, kán dit een gunstige optie zijn.

Je kiest voor de (nieuwe) Startersregeling

Op basis van je ondernemingsplan wordt door het UWV besloten of je in aanmerking komt voor de per 1-1-2013 aangepaste ‘Startersregeling‘. Als je die goedkeuring krijgt, kun je kiezen voor een startperiode van een half jaar met behoud van je uitkering. Veruit de grootste groep starters vanuit de WW koos voor  de voorganger van deze regeling. De regeling houd in dat je uitkering (70% van van het dagloon/75% in de eerste 2 maanden) gedurende 26 weken wordt verlaagd met een vaste korting van 29%. Die korting blijft als tijdens deze 26 weken blijkt dat je bedrijf toch niet levensvatbaar is en je wilt stoppen met je ondernemerschap. Dat mag nog steeds, maar je bent akkoord gegaan met een lagere uitkering gedurende de 26 weken van de startersregeling. Omdat de overheid genoeg heeft van werknemers die door hun baas worden ontslagen en vervolgens worden ingehuurd als zzp’ers, mag je per 1-1-2013 tijdens de 26 weken geen opdrachten uitvoeren voor je voormalige werkgever. Als je dat toch doet wordt je uitkering tijdelijk helemaal opgeschort. Als je kiest voor deze Startersregeling word je geacht daarna met je ondernemersinkomsten zelf in je onderhoud te voorzien. Lukt dat niet, dan kun je stoppen met je bedrijf en je eventueel resterende maanden (volledige) WW ontvangen.

 

Let op: de gevolgen voor je uitkering zijn per 1 januari 2013 veranderd

Als je na bovenstaand stukje denkt dat die informatie niet klopt omdat je elders op internt iets anders hebt gelezen of gehoord: dat is verouderde informatie. Op 18 december 2012 is het officiële voorstel over de aanpassing van de Startersregeling goedgekeurd door de Eerste Kamer en als gevolg daarvan is sinds 1 januari 2013 de startersregeling met het voorschot vervangen door bovenstaande – duidelijkere, maar ook strengere – regeling. Op mijn eigen blog OndernemersFacts.nl kun je lezen wat er precies is gewijzigd.